Vesti

B. Pacoli: Ja ću biti kosovski Tito

Lider Alijanse za novo Kosovo (AKR), Bedžet Pacoli, u intervjuu za hrvatski magazin ’Globus’, je rekao da ima za cilj da postane prvi predsednik izabran u nezavisnom Kosovu. ’Ja ću biti kosovski Tito’, kazao je Pacoli.

Pacoli je u intervjuu otkrio da je od poznatih političkih lidera fasciniran Josipom Brozom Titom, za koga kaže da je bio jedinstven i neponovljiv. Dodaje da od libijskog lidera Moamera el Gadafija nije tražio da prizna kosovsku državu. ’Zbog pritiska Srbije, moj prijatelj Gadafi nije priznao Kosovo, a nisam nikada ni tražio to od njega’, rekao je Pacoli. Pacoli je kazao i to da će Srbija i Kosovo zajedno ući u Evropsku uniju. Lider Alijanse za novo Kosovo je uveren da će pobediti na izborima koji će se održati 12. decembra i preuzeti vlast. Veruje da će bez obzira na poziv Beograda da ne izlaze, Srbi ipak izaći na ove izbore. „Srbi će izaći na izbore, iako vlasti u Beogradu ne žele takve stvari, ali oni obično brinu o njima samo u toku izbornih kampanja. Najveći problem je sever Kosova, gde je srpska populacija veća’, kazao je Pacoli. Pacoli je od sredine devedesetih godina prošlog veka do danas potrošio desetine miliona evra lobirajući za kosovsku nezavisnost. Pacoli je od sinoć na Kosovu gde će učestvovati u izbornoj kampanji svoje partije. Svoju kampanju danas su širom Kosova započele sve političke partije prijavljene za učešće na kosovskim parlamentarnim izborima. Svoju kampanju Alijansa za budućnost Kosova započela je u minut posle ponoći. Na prvoj tribini predstavili su 110 svojih kandidata i istakli nadu da će ovi izbori njihovom predsedniku Ramušu Haradinaju obezbediti još jedan četvorogodišnji mandat premijera. Prvi potpredsednik ABK Bljerim Šalja kazao je da je ova Vlada za tri godine svog rada, Kosovu nanela samo štetu. Građanima Kosova je obećao da će za dve godine bez viza moći da putuju po zemljama Evrope.

Ostale vesti

Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
  • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018