Vesti

Jakup Krasnići pozvao političke partije na korektnost

Vršilac dužnosti predsednika Kosova Jakup Krasnići pozvao je sve političke aktere da tokom kampanje pokažu svoju političku zrelost i odgovornost „koja je u interesu države i budućnosti“.

Krasnići je ocenio da su ovi izbori još jedan test demokratije za Kosovo. Kazao je da su nakon prošlih izbora koji su, od strane međunarodnih posmatrača ocenjeni kao izbori sa visokim stepenom demokratije, svi politički subjekti dužni da to i na ovim izborima potvrde. “Značaj ovih izbora je višestruk. Pozivam sve političke stranke da izbornu kampanju vode u skladu sa važećim zakonom i propisima, bez podsticanja i izazivanja mržnje i netrpeljivosti’, naveo je Krasnići u poruci upućenoj kosovskim političkim partijama, koju prenosi list Koha Ditore. I koalicija NVO “Demokratija u akciji’ takođe je pozvala sve političke subjekte da pokažu zrelost u obezbeđivanju slobodnih i transparentnih izbora. Lider koalicije Ismet Krueziju kazao je da će članovi “Demokratije u akciji’ posmatrati ceo izborni proces. „Demokratija na delu je rasporedila 70 posmatrača koji će pratiti izbornu kampanju, kao i 63 posmatrača zaduženih za nadgledanje finansijskih troškova izborne kampanje. Na dan izbora će biti angažovano oko 5.000 posmatrača koji će nagledati glasanje i brojanje glasova“, kazao je Krueziju.

Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017