Vesti

Ničić pozvao na bojkot izbora

Predsednik Skupštine zajednica opština Kosova i Metohije Radovan Ničić pozvao je kosovske Srbe da bojkotuju vanredne parlamentarne izbore 12. decembra.

“Mislim da Srbi ne bi trebalo da učestvuju na izborima jer ih raspisuje i sprovodi država koju ne priznajemo, u kojoj ne vidimo opstanak i od koje nemamo šta da očekujemo’, kazao je Ničić KIM radiju. On je dodao da su jedini izbori na kojima bi srpska zajednica trebalo da učestvuje oni koje raspisuje Vlada Srbije. Ničić ocenjuje da stranke koje će učestvovati na izborima 12. decembra nisu prosrpski orijentisane i “da ih vode ljudi sumnjivog morala i kvaliteta’. “Evidentno je da će na severu Kosova biti malo glasača i ne može se reći da će isto biti južno od Ibra, gde su formirane partije koje nisu prosrpski orijenisane. Znamo i to da su pojedine formirane, kako u ministarstvu za KiM, tako i u kabinetu predsednika Srbije Borisa Tadića’, rekao je on. Ničić je podsedio da su na na nedavnoj sednici delegati Skupština zajednica opština Kosova i Metohije takođe pozvali kosovske Srbe da ne učestvuju na vanrednim parlamentarnim izborima. Na toj sednici Vladi Srbije upućen je poziv da aktivnije učestvuje u njihovom bojkotovanju, kazao je Ničić.

Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017