Vesti

Ničić pozvao na bojkot izbora

Predsednik Skupštine zajednica opština Kosova i Metohije Radovan Ničić pozvao je kosovske Srbe da bojkotuju vanredne parlamentarne izbore 12. decembra.

“Mislim da Srbi ne bi trebalo da učestvuju na izborima jer ih raspisuje i sprovodi država koju ne priznajemo, u kojoj ne vidimo opstanak i od koje nemamo šta da očekujemo’, kazao je Ničić KIM radiju. On je dodao da su jedini izbori na kojima bi srpska zajednica trebalo da učestvuje oni koje raspisuje Vlada Srbije. Ničić ocenjuje da stranke koje će učestvovati na izborima 12. decembra nisu prosrpski orijentisane i “da ih vode ljudi sumnjivog morala i kvaliteta’. “Evidentno je da će na severu Kosova biti malo glasača i ne može se reći da će isto biti južno od Ibra, gde su formirane partije koje nisu prosrpski orijenisane. Znamo i to da su pojedine formirane, kako u ministarstvu za KiM, tako i u kabinetu predsednika Srbije Borisa Tadića’, rekao je on. Ničić je podsedio da su na na nedavnoj sednici delegati Skupština zajednica opština Kosova i Metohije takođe pozvali kosovske Srbe da ne učestvuju na vanrednim parlamentarnim izborima. Na toj sednici Vladi Srbije upućen je poziv da aktivnije učestvuje u njihovom bojkotovanju, kazao je Ničić.

Ostale vesti

Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
  • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018