Vesti

SLS počela predizbornu kampanju

Samostalna liberalna stranka (SLS) i ove godine na izbore izlazi jedinstvena i zato očekuje i ovoga puta najveću podršku glasača“, izjavili su predstavnici ove partije na početku izborne kampanje.

SLS, po rečima njenih predstavnika, želi da pređe „granicu“ od deset zagarantovanih mesta koja u Parlamentu Kosova pripadaju srpskoj zajednici i da u Vladi dobije bar jedno ministarstvo više. Gradonačelnik Gračanice Bojan Stojanović pozvao je birače da i ovoga puta glasaju za SLS jer, kako je na konferenciji za štampu u Gračanici rekao, to je partija koja „drži reč“ i ima snage da ostvari sigurnu budućnost za sve. On kaže da na Kosovu ostaje još puno toga da se reši, pre svega popis stanovništva, ali, kako je rekao, samo SLS zna put. „Što veći broj glasova na izborima dovodi do jačeg glasa Srba u Vladi. Ovo mora da bude novi proces za stvarnje srpskog političkog bića a SLS je otvorena za sve i svako može da nam da svoje ideje i predloge i postane naš član. Pozivamo sve da vode proaktivne kampanje i pokažu rezultate svog rada“, rekao je Stojanović. Predsednik stranke, Slobodan Petrović, je kazao da će stranka imati pozitivnu kampanju koja će se fokusirati na rezultate koje je SLS postigla u prethodne četiri godine, uključujući i uspeh tri decentralizovane opštine kojima rukovode predstavnici ove stranke. Prvi i osnovni zadatak SLS-a bio je i ostaće, po rečima Petrovića, ostanak i povratak srpske zajednice na Kosovu. Ministar u ostavci za zajednice i povratak u Vladi Kosova i član predsedništva SLS-a Saša Rašić, izjavio je da bi direktna saradnja sa Beogradom pospešila povratak raseljenih na Kosovo. SLS na listi ima 31-og kandidata a nosilac liste je Slobodan Petrović.

Ostale vesti

Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
  • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018