Vesti

Marnjak u poseti Tirani

Šef EULEKS-a Gzavije Bu De Marnjak boraviće 2. i 3. decembra u Tirani, po prvi put u svojstvu šefa misije Evropske unije na Kosovu.

U saopštenju EULEKS-a dostavljenom KIM radiju kaže se da će Marnjak razgovarati sa albanskim ministrima pravosuđa, unutrašnjih poslova i finansija. “Poseta predstavljaja mogućnost da se razmotre pitanja koja se odnose na borbu protiv ozbiljnog kriminala u regionu i ostala pitanja koja se odnose na vladavinu prava u koja je EULEKS uključen’, navedeno je u saopštenju. Nakon Tirane, Marnjak planira da poseti Skoplje i Podgoricu.

Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017