Vesti

R. Trajković: Izborna kampanja otežana zbog prekida telefonskih veza

Izborna kampanja Jedinstvene srpske liste biće svedena na opštu komunikaciju sa biračima sistemom “od kuće do kuće”, izjavila je za KIM radio dr Rada Trajković.

“Naši aktivisti već se nalaze na terenu na Kosovu i Metohiji. S obzirom da do naših birača ne možemo da dođemo putem telefona zbog prekida veza jedini način animiranja stanovništva jeste direktni razgovor sa njima’, rekla je Trajković. Ona kaže da je u dosadašnjem kontaktu sa stanovništvom zaključeno da vlada veliko interesovanja za ljude sa ove liste koji su, kako je rekla, pre svega mladi ljudi i intelektualci koji javnosti nisu mnogo poznati. To su, po njenim rečima,   lokalni lideri koji su prepoznatljivi u svojim sredinama. Jedinstvena srpska lista kandidovala je za predstojeće parlamentarne izbore na Kosovu 56 kandidata a dr Rada Trajković nosilac je te liste.

Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017