Vesti

R. Trajković: Izborna kampanja otežana zbog prekida telefonskih veza

Izborna kampanja Jedinstvene srpske liste biće svedena na opštu komunikaciju sa biračima sistemom “od kuće do kuće”, izjavila je za KIM radio dr Rada Trajković.

“Naši aktivisti već se nalaze na terenu na Kosovu i Metohiji. S obzirom da do naših birača ne možemo da dođemo putem telefona zbog prekida veza jedini način animiranja stanovništva jeste direktni razgovor sa njima’, rekla je Trajković. Ona kaže da je u dosadašnjem kontaktu sa stanovništvom zaključeno da vlada veliko interesovanja za ljude sa ove liste koji su, kako je rekla, pre svega mladi ljudi i intelektualci koji javnosti nisu mnogo poznati. To su, po njenim rečima,   lokalni lideri koji su prepoznatljivi u svojim sredinama. Jedinstvena srpska lista kandidovala je za predstojeće parlamentarne izbore na Kosovu 56 kandidata a dr Rada Trajković nosilac je te liste.

Ostale vesti

Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
  • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018