Vesti

Krasnići poziva na fer i demokratsku kampanju

Povodom početka izborne kampanje za vanredne izbore za Skupštinu Kosova 12. decembra, vršilac dužnosti predsednika Kosova, Jakup Krasnići, pozvao je sve političke subjekte na fer izbornu kampanju.

On je pozvao sve političke partije da tokom predizborne kampanje rade u skladu sa zakonima, razvijajući korektne ideje, bez podsticanja mržnje i netrpeljivosti. Krasnići je istakao da će “korektna i demokratska kampanja obezbediti ispravno glasanje’ što će se, kako je kazao, odraziti na uspeh izbora. ’Pre nekoliko dana politički subjekti usvojili su “kod’ dobrog ponašanja za vreme izbora 12. decembra, koji zahteva da sprovođenje izbora protekne u dobroj atmosferi i u duhu tolerancije’, izjavio je Krasnići. Izborna kampanja na Kosovu počela je u ponoć.

Ostale vesti

Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
  • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018