Vesti

Krasnići poziva na fer i demokratsku kampanju

Povodom početka izborne kampanje za vanredne izbore za Skupštinu Kosova 12. decembra, vršilac dužnosti predsednika Kosova, Jakup Krasnići, pozvao je sve političke subjekte na fer izbornu kampanju.

On je pozvao sve političke partije da tokom predizborne kampanje rade u skladu sa zakonima, razvijajući korektne ideje, bez podsticanja mržnje i netrpeljivosti. Krasnići je istakao da će “korektna i demokratska kampanja obezbediti ispravno glasanje’ što će se, kako je kazao, odraziti na uspeh izbora. ’Pre nekoliko dana politički subjekti usvojili su “kod’ dobrog ponašanja za vreme izbora 12. decembra, koji zahteva da sprovođenje izbora protekne u dobroj atmosferi i u duhu tolerancije’, izjavio je Krasnići. Izborna kampanja na Kosovu počela je u ponoć.

Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017