Vesti

Na Kosovu počela izborna kampanja

Na Kosovu je u ponoć počela predizborna kampanja za vanredne parlamentarne izbore koji će biti održani 12. decembra. Danas ističe rok za akreditaciju izbornih posmatrača.

Direktor kancelarije za registraciju političkih partija, Miradije Mavrići, za KIM radio je kazala da je do sada akreditovano 11300 domaćih i stranih posmatrača. “Prijava političkih subjekata završena je još 11. novembra a danas ističe i rok za akreditaciju izbornih posmatrača. CIK se neće baviti izbornom kampanjom već pripremama i organizacijom izbornog procesa’, kazala je Mavrići. Na izborima koje su institucije u Prištini raspisale za 12. decembar prijavljeno je ukupno 29 političkih subjekata od kojih je osam srpskih. Američki ambasador na Kosovu, Kristofer Del, danas će sa članovima Veća za izborne prigovore i žalbe razgovarati o izbornom procesu. Takođe predsedavajući ovog veća, Šukri Suljejmani, informisaće ambasadora Dela o preduzetim aktivnostima, priprmama za dan izbora i apelacionom periodu koji će uslediti.

Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017