Vesti

Ambulanti u Čaglavici ponovo isključena struja

Kosovska elektro-energetska korporacija (KEK) ponovo je danas isključila struju Službi za fizijatriju u Čaglavici, zbog čega pacijenti nisu u mogućnosti da obave zakazane terapije.

Kolegijum Doma zdravlja u Gračanici je saopštio je da su radnici KEK-a u prepodnevnim časovima još jednom bez ikakvog upozorenja i obaveštenja isključili struju Službi za fizijatriju u Čaglavici. Kako je saopšteno, radnici KEK-a su danas odneli osigurače i kućišta, a ostavili nezaštićeno električno brojilo sa žicama. “Ostaviti zdravstvenu instituciju bez struje je nešto što se ne može ničim opravdati i objasniti’, kaže se u saopštenju. “Ovim nečovečnim činom 60 pacijenata je u nemogućnosti da obave zakazane terapijske procedure (magnetoterapije, elektropterapije i ostalo), čime se remeti proces njihovog lečenja i rehabilitacije’, ističe se u saopštenju Doma zdravlja Gračanica. Kolegijum Doma zdravlja Gračanica ocenjuje da se radi o smišljenom činu i institucionalnom pritisku na tu zdravstvenu instituciju, jer se stalno izmišljaju novi dugovi. Dom zdravlja u Gračanici nema nikakvih dugova prema KEK-u, o čemu ta zdravstvena ustanova poseduje račune o redovnom plaćanju, poručuju iz te zdravstvene ustanove. Monteri KEK-a juče su bez najave i prethodnog upozorenja isključili struju i Domu kulture u Čaglavici u kojem su ambulanta, biblioteka, minimarket, redakcija i studio KIM radija, iako su od uvođenja naplate struje, redovno izmirivali svoje obaveze.

Ostale vesti

Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
  • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018