Vesti

Pilot projekat iz oblasti poljoprivrede u sedam opština

Uz pomoć Kancelarije za vezu Evopske komisije u opštini Suva Reka će se uskoro započeti sa pilot projektom iz oblasti poljoprivrede.

U saopštenju dostavljenom KIM radiju kaže se da će u Suvoj Reci sutra biti potpisan Memorandum o razumevanju između Kancelarije za vezu Evropske komisije i Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i ruralnog razvoja i Ministarstva životne sredine i prostornog planiranja. Ovaj memorandum će potpisati i predstavnici sedam opština, što će omogućiti nastavak realizacije projekta “Dalja podrška korišćenju poljoprivrednog zemljišta’, koji finansira Evropska unija. “Cilj projekta je doprinos povećanju produktivnosti i optimalno korišćenje poljoprivrednog zemljišta kroz pomoć u vidu poljoprivredne reforme i pravog prostornog planiranja’, navodi se u dostavljenom saopštenju. U ovaj pilot projekat su još uključene i opštine Peć, Istok, Kačanik, Gračanica, Priština i Kosovska Vitina.  

Ostale vesti

Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
  • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018