Vesti

Zubin Potok: Zapaljeno vozilo Mladena Radovanovića

Nepoznati počinioci zapalili su sinoć u Zubinom Potoku putničko vozilo čiji je vlasnik Mladen Radovanović.

Regionalni portparol KPS –a, Besim Hoti, za Kontakt Plus radio kaže da se incident dogodio pet minuta pre ponoći ispred pekare ’Kolašin’ i da je tom prilikom, vozilo marke ’Suzuki vitara’ bez registarskih tablica najverovatnije bilo poliveno benzinom. ’Veruje se da je vozilo poliveno benzinom. Nađena je flaša od pet litara na licu mesta. Najveće oštećenje primećeno je na prednjem delu automobila, odnosno na motoru vozila. Zapaljeno vozilo je u vlasništvu radnika pomenute pekare’, istakao je Hoti. Po njegovim rečima, motivi ovog incidenta za sada nisu poznati i najverovatnije je kako kaže, u pitanju kriminalni akt. Za počiniocima ovog dela se intenzivno traga.

Ostale vesti

Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
  • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018