Vesti

UNS: Pritisak na slobodu medija

Udruženje novinara Srbije (UNS) sa svojim regionalnim ogrankom Društvom novinara Kosova i Metohije (DNKiM) osuđuju isključenje električne energije KIM radiju iz Čaglavice i postupak Kosovske energetske korporacije (KEK) smatraju pritiskom na slobodu medija.

Za UNS i DNKiM je neshvatljivo da se bilo kome, a posebno mediju isključuje električna energija bez upozorenja pa ovaj postupak nije ništa drugo nego institucionalni pritisak na slobodu medija. UNS i DNKiM pozivaju kolege, međunarodne organizacije na Kosovu i Metohiji i organizacije koje se bore za slobodu medija da osude ovakav postupak KEK-a. Radnici KEK jutros su bez ikakvog upozorenja isključili struju KIM radiju, a bez struje je ostala i ambulanta i biblioteka koja se nalazi u istom objektu. Glavni i odgovorni urednik KIM radija Goran Avramović obavestio je UNS da radio stanica redovno plaća račune za električnu energiju i da ne zna ni za kakav prošlogodišnji dug od 134 evra na koji se poziva KEK.

Ostale vesti

Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
  • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018