Vesti

KFOR održao vežbu za suzbijanje nemira

Taktičke rezervne snage KFOR-a (KTM) održale su vojnu vežbu kontrole širih nereda u kampu ’Riga od Fere’ kod Uroševca. Vežbi je prusustvovao komandant KFOR-a, nemački genaral-major Erhard Biler.

Po scenariju ove vežbe, snage Kosovske policije, a potom i EULEKS-a, nisu uspele da obuzdaju demonstrante pa su na kraju angažovane snage KFOR-a koje su na mesto nemira transportovane helikopterima i brzom akcijom okončali nerede. Komandant KFOR-a Erhard Biler se nakon vežbe obratio novinarima istakavši želju KFOR-a da na transparentan način pokaže obučenost i spremnost za reagovanje u kriznim situacijama. ’Bilo je nekih grešaka i odlaganja tokom vežbe, ali su to stvari koje se dešavaju i rezervne snage se uvežbavaju da se slične stvari ne bi dešavale u stvarnim situacijama’, kazao je Biler. U vežbi su pored grčkih vojnika učestvovali još i vojnici iz američkog i portugalskog kontigenta KFOR-a.

Ostale vesti

Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
  • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018