Vesti

KIM radio nastavio sa emitovanjem programa

KIM radio iz Čaglavice nastavio je sa emitovanjem programa nakon što je Kosovska elektroenergetska korporacija (KEK) uključila struju.

Nešto posle 14 časova radnici KEK-a došli su u prostorije Doma kulture u Caglavici i uključili struju KIM radiju, nakon čega je nastavljeno sa emitovanjem redovnog programa. Istovremeno, struja je uključena i biblioteci, ambulanti i minimarketu koji se takođe nalaze u sklopu Doma kulture. Struja, međutim, nije uključena osnovnoj školi „Miladin Mitić“ u Čaglavici, koja je zbog neizmirenih računa bez električne energije više od mesec dana. Učitelj Milivoje Arsić izjavio je KIM radiju da je zbog isključenja struje ugrožena nastava od prvog do četvrtog razreda. Radnici KEK-a jutros su bez ikakve najave i upozorenja oko 9:40 sati KIM radiju isključili struju, nakon čega je program te radio stanice privremeno bio prekinut.

Ostale vesti

Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
  • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018