Vesti

Čaglavica: Zbog isključenja struje otežan rad ambulante

Isključenje struje koje je danas sprovedeno od strane KEK-a je pokušaj destabilizacije srpskih institucija na Kosovu i Metohiji, ocenila je u izjavi za KIM radio, direktorka Doma zdravlja dr Rada Trajković.

Komentarišući isključenje struje Domu zdravlja, KIM radiju i osnovnoj školi „Miladin Mitić“ u Čaglavici, Trajkovićeva je kazala da je ovo akt koji najdirektnije ugrožava rad ovih institucija. „Dom zdravlja redovno izmiruje obaveze prema KEK-u. Mislim da je ovo akt koji najdirektnije ugrožava naše funkcionisanje bez uporišta u nečemu što su neplaćeni računi. Od institucija u enklavi Dom zdravlja spada u najodgovornije institucije. Kod nas ne postoji ni jedan račun koji nije plaćen, nego je ovo pokušaj destabilizacije institucija“, kazala je Trajkovićeva. Osvrnula se i na isključenje struje KIM radiju, kazavši da je ovo još jedan od pokušaja izazivanja panike kod srpske zajednice. „KIM radio vrlo profesionalno radi i vrlo odgovorno informiše stanovništvo, tako da je to ujedno udar na sve nas, jer mediji pomažu stabilnost Srba na Kosovu i Metohiji i ovo je najdirektniji udarac na srpsku zajednicu u smislu izazivanja panike među srpskim stanoviništvom“, kazala je Trajkovićeva. Izrazila je nadu da će odgovorni u međunarodnoj zajednici koji prate šta se dešava na terenu sprečiti ovakvu vrstu destabilizacije srpskih institucija.

Ostale vesti

Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
  • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018