Vesti

Zbog isključenja struje KIM radio prekida program

Iako su svi računi za utrošenu električnu energiju izmireni KIM radio je još uvek bez električne energije. Program naše radio stanice prekinut do daljnjeg.

Zbog opterećenosti agregat nije u mogućnosti da izdrži višesatni rad pa je KIM radio prinuđen da prekine emitovanje programa na određeno vreme. KIM radio se izvinjava svojim slušaocima na nastalom problemu i poziva nadležne institucije da reaguju na akciju i ponašanje KEK-a koji je jutros bez prethodne opomene i najave u vreme emitovanja informativne emisije isključio struju KIM radiju. Radnici KEK-a su jutros bez struje ostavili, osim KIM radija, i decu u osnovnoj školi „Miladin Mitić“ u Čaglavici. Iz sistema su isključene i Ambulanta i Biblioteka koje se nalaze u prostorijama Doma kulture u Čaglavici.

Ostale vesti

Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
  • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018