Vesti

KIM radiju isključena struja

Bez najave i prethodnog upozorenja KIM radiju je jutros isključena struja. Osim KIM radija stuja je isključena i odeljenju Biblioteke u Čaglavici, Ambulanti, i Minimarketu koji se takođe nalaze u sklopu Doma kulture.

Petočlana ekipa radnika KEK-a isključila je KIM radiju struju u vreme trajanja informativne emisije oko 9:40 sati bez prethodne najave, opomene i upozorenja. Radnici KEK-a koji se nisu predstavili imenom i prezimenom su nakon isključenja struje i završetka informativne emisije novinarima ponudili potvrdu o isključenju uz obrazloženje da postoje „velika dugovanja“. Molbu novinara da sačekaju nekoliko minuta na dolazak nadležnih na radiju koji će im na uvid predati potvrdu o redovnom plaćanju električne energije, pošto se obaveze uredno izmiruju od započinjanja naplate i dobijanja računa, oni nisu prihvatili a potom promenili iskaz rekavši da je reč o „nekom preskočenom računu iz 2009. godine“. Uz drsko ponašanje i viku ostavili su u hodniku potvrdu o isključenju u kojoj stoji „potrošač se isključuje zbog neplaćenog duga od 134 evra“, bez objašnjenja za koji period. Naši pokušaji da dobijemo objašnjenje od nadležnih u KEK-u nisu uspeli jer niko od službenika nije želeo da govori srpski. Radio KIM trenutno radi koresteći agregat koji je zbog zastarelosti i višegodišnjeg rada u vreme restrikcija stuje više puta remontovan i u veoma je lošem stanju.

Ostale vesti

Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
  • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018