Vesti

Finansije glavni problem FK “Kamenica”

Prvi multietnički fudbalski klub “Kamenica” formiran je nedavno na inicijativu više ljudi. Sastavljen je od 12 igrača srpske i 15 igrača albanske nacionalnosti. Saradnja igrača je odlična, jedini problem su finansije.

Klub se takmiči u drugoj kosovskoj ligi i do sada je odigrao 13 utakmica. Zoran Jovanović predsednik kluba kaže da je klub “Kamenica’ jedini multietnički klub na Kosovu. “Na početku nisam verovao da će sve ovo da funkcioniše, ali sada sam oduševljen saradnjom igrača i njihovim sportskim i drugarskim odnosom’, kazao je Jovanović. On dodaje da se ovaj klub suočava sa finansijskim problemima jer mnoga obećanja nisu ispunjena. “Jedini problem koji imamo je finansijske prirode, ali verujem da ćemo do kraja sezone i to rešiti’, istakao je predsednik kluba. Tokom utakmica sa drugim klubovima prema njegovim rečima vlada sportska i tolerantna atmosfera kako na fudbalskom terenu u Kamenici tako i kada negde gostuju.

Ostale vesti

Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
  • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018