Vesti

Z. Anđelković: Izlazak na izbore ne predstavlja problem

Član Glavnog odbora Socijalističke partije Srbije (SPS) Zoran Anđelković, izjavio je da problem ne predstavlja učešće Srba na izborima na Kosovu, već to što su se prijavili sa mnogo izbornih lista.

Andjelković je za FoNet ocenio da se ništa bitno nije promenilo od vremena kada je država pozivala Srbe da izađu na kosovske izbore. ’To što su u međuvremenu na Kosovu proglasili nezavisnost suštinski i nije neka promena u odnosu na izbore na kojima su Srbi, uz blagoslov države i crkve, učestvovali jer i tada, po Rezoluciji 1244, mi nismo imali nikakve ingerencije na Kosovu’, istakao je Anđelković. On je dodao da ’kao po običaju, mi uvek kasnimo i govorimo floskule, a ne konkretne stari, što nas udaljava od ozbiljnog bavljenja Srbima na Kosovu’. ’I ukoliko je to srpski interes, a ne interes države Srbije, onda treba pustiti Srbe koji žive na Kosovu da o tome sami odlučuju’, rekao je Anđelković.

Ostale vesti

Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
  • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018