Vesti

Stranka “Novi duh” predstavila listu kandidata

Jedan od osnivača kosovske stranke “Novi duh” Ćendrim Gaši predstavio je stranačke kandidate za vanredne parlamentarne izbore, koji će se na Kosovu održati 12. decembra.

Na listi se ukupno nalazi 86 kanditata, a njen nosilac je Iljir Deda, bivši zamenik premijera Kosova u vreme mandata Bajrama Redžepija i direktor Instituta za politička istraživanja. Na listi se, pored Dede, nalaze i Špend Ahmeti  i Valdete Idrizi, bivši predstavnici kosovskog civilnog drustva. Ćendrem Gaši, koji je na listi četvrti, je na predstavljanju kazao da se na listi nalaze kanditati sa odgovornosću i vizijom. “Zadovoljstovo nam je što ćemo preko stranke “Novi duh’ biti u mogućnosti da građanima Kosova ponudimo bolji život i promene’, kazao je Gaši.

Ostale vesti

Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
  • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018