Vesti

V. Suroi: Sva pitanja u budućem dijalogu politička

Predsednik Kluba za spoljnu politiku Kosova Veton Suroi je ocenio da su sva pitanja, o kojima će biti reči u budućim razgovorima Beograda i Prištine, politička.

Suroi je u intervjuu za albanski program BBC-a, rekao da reč dijalog iza sebe krije ozbiljan proces koji predstavlja razgovore o normalizaciji odnosa između Kosova i Srbije, prenosi Beta.   “Ovaj proces treba da bude mnogo ambiciozniji nego što je najavljen. Između Kosova i Srbije nema ni jednog tehničkog problema, svi su problemi politički i tako ih treba razmatrati’, kazao je Suroi.   Predsednik Kluba za spoljnu politiku Kosova kaže da “ove političke probleme treba rešavati na nov način, a ne kao što je to bilo do sada’.   Veton Suroi smatra da treba početi sa temama kao što su uspostavljanje reda na graničnim prelazima jedan i 31 na severu Kosova i nastaviti sa započinjanjem funkcionisanja suda na severu Mitrovice.

Ostale vesti

Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
  • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018