Vesti

ICO: Osuda bombaškog napada na Stojkoviće

Zamenik Međunarodnog civilnog predstavnika na Kosovu, Kristofer Roven, osudio bombaški napad na porodičnu kuću Stojkovića u Zvečanu od pre dva dana.

U dostavljenoj izjavi KIM radiju, Roven poziva istražne organe da istraže ovaj napad i „počinioce privedu pravdi“. „Pravo na slobodno učešće u demokratskim aktivnostima i pravo na glasanje osnovna su ljudska ovlašćenja i središte onoga što se podrazumeva biti građanin Evrope. Shodno tome, mi osuđujemo sve pokušaje zastrašivanja ili opstrukcije onih koji žele da ostvare ova prava“, rekao je Roven. U eksploziji bombe bačenoj na porodičnu kuću Stojkovića u Zvečanu koja se desila u noći između nedelje i ponedeljka, niko nije povređen. Regionalni portparol KPS-a Besim Hoti je kazao KIM radiju da je ovo treći slučaj napada eksplozivnim napravama na kuću porodice Stojković. U ni jednom od njih nije bilo povređenih, a policija još uvek traga za počiniocima ovih dela.

Ostale vesti

Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
  • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018