Vesti

Vežba KFOR-a za suzbijanje nereda

U kampu „Riga od Fere” kod Uroševca rezervne snage KFOR-a sutra će održati vežbu za suzbijanje nereda.

Vežbama taktičkog rezervnog manevarskog bataljona KFOR-a prisustvovaće general major Erhard Biler. “Cilj ove vežbe jeste da obuči i dodatno ojača standardne operativne procedure o tehnikama i taktici. Vežba je deo ciklusa obuke, sa ciljem jačanja KFOR-ove sposobnosti. Ona će pokazati da je KFOR spreman da odreaguje na svaki izazov, bilo kada i bilo gde bez obzira na smanjenje brojnog stanja’, navodi se u saopštenju međunarodne vojne misije dostavljenom KIM radiju. KFOR je pripremio i medijsko praćenje vežbe što uključuje i helikopterski let nad Prištinom do kampa u Uroševcu.

Ostale vesti

Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
  • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018