Vesti

Bliži se kraj krize u SO Kosovska Mitrovica

Predsednik opštine Kosovska Mitrovica, Krstimir Pantić, izjavio je da je bivši predsednik opštine Ivica Mirković vratio službene pečate, čime su se stvorili uslovi za neometano funkcionisanje ove opštine na severu Kosova.

Pantić je u izjavi Kontakt Plus radiju rekao da je na sastanku sa šefom kancelarije Ministarstva za Kosovo i Metohiju, Vladom Prodovićem, bivši predsednik opštine Mirković vratio pečate predsednika opštine i opštinskog veća. On je dodao da se očekuje da i bivši predsednik skupštine opštine, Ksenija Božović, vrati pečat koji je zadržala nakon sednice 21. oktobra, kada je došlo do smene opštinskog rukovodstva. Pantić je rekao da je danas razgovarao i sa pomoćnikom ministra za državnu upravu i lokalnu samoupravu Vladanom Jovićem, koji mu je obećao da će to ministarstvo dati saglasnost za izradu novih opštinskih pečata, jer su pečati koje je bivše rukovodstvo neovlašćeno zadržalo, proglašeni nevežećim. Prema Pantićevim rečima, rešavanjem ovog problema biće otklonjena svaka prepreka da korisnici opštinskog budžeta u Kosovskoj Mitrovici dobiju primanja koja kasne. Do krize u funkcionisanju opštinske vlasti u Kosovskoj Mitrovici došlo je jer je na poslednjoj sednici opštine, vlast okupljena oko Demokratske stranke izgubila većinu. Naime, dvojica odbornika iz redova Socijaldemokratske partije Srbije Rasima Ljajća dali su podršku odbornicima Srpske napredne stranke i Demokratske stranke Srbije, čime je u gradskoj skupštini formirano novo opštinsko rukovodstvo.

Ostale vesti

Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
  • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018