Vesti

Ministarstvo za KiM zabrinuto za situaciju na severu Pokrajine

Državni sekretar u Ministarstvu za KiM, Oliver Ivanović, izjavio je da je zabrinut zbog poslednjih incidenata koji su se dogodili na severu Kosova i da kosovska policija (KPS) treba da uhapsi počinioce.

Ivanović je ragujući na bombaški napad u Zvečanu, izjavio za Kontakt plus radio da su u Ministarstvu za KiM zabrinuti zbog ovakvog razvoja događaja. „Očekujem da će KPS to bržo rešiti jer ukoliko ne bude rešenja ostavlja se prostor za različite interpetacije što neprijatelji Srba i Srbije koriste da situaciju na severu naprave haotičnom“, kazao je ivanović. Ivanović  je dodao da ne zna šta je politički stav i političko razmilšljanje Srbina iz Zvečana koga napadaju, ali da to ne bi trebalo da bude uzrok za fizički napad i ugrožavanje života. Na kuću porodice Stojković u Zvečanu na severu Kosova rano jutros bačena je granata, od koje niko nije povređen. Bio je to treći napad na imovinu ove porodice od letos.

Ostale vesti

Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
  • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018