Vesti

D. Stojković: Napadi politički motivisani

Dragan Stojković iz Zvečana čija se imovina tri puta našla na meti napadača kaže da je uplašen za bezbednost svoje porodice.

Stojković za Kontakt Plus radio kaže da je povod za napade politički motivisan i da misli da iza tih incidenata stoji lokalno rukovodstvo sa severa Kosova. ’Vrlo smo uplašeni. Ćerka je sinoć stigla sa karate takmičenja koje je održano u Beogradu samo petnaestak minuta pre eksplozije koja je nanela veliku materijalnu štetu na vulkanizerskoj radnji. U prošlom incidentu takođe je pričinjena velika materijalna šteta’ rekao je on. On je podsetio da je ovo treći napad na njega od letos, a drugi u nepunih mesec dana kada je, takođe, u eksploziji oštećen njegov automobil. Stojković, koji je predsednik Demokratske alternative, kaže da se njegova stranka nije prijavila za učešće na predstojećim kosovskim izborima 12. decembra, jer su poslušali stav Vlade Srbije. Na kuću porodice Stojković u Zvečanu na severu Kosova rano jutros bačena je granata, od koje niko nije povređen.

Ostale vesti

Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
  • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018