Vesti

Zvečan: Na kuću Stojkovića bačena granata

Na kuću porodice Stojković u Zvečanu na severu Kosova bačena je granata.

Regionalni portparol Kosovske policijske službe Besim Hoti KIM radiju je kazao da u eksploziji koja se dogodila 20 minuta posle ponoći nije bilo povređenih. Prema njegovim rečima u ulici “Kralja Petra’ gde se eksplozija dogodila oštećen je izlog lokala koji je spojen sa kućom. „Preliminarni rezultati istrage su pokazali da se radi o ručnoj granati M-75 jugoslovenske proizvodnje. O ovom slučaju su obaveštene i specijalne jedinice za deminiranje i identifikaciju eskplozivnih naprava KPS i regionalna istražna jedinica koje su izvršile uviđaj. Za sada nema osumnjičenih, ali istraga je u toku“, rekao je Hoti. Hoti je dodao da je ovo treći slučaj napada eksplozivnim napravama na kuću porodice Stojković. U ni jednom od njih nije bilo povređenih, a policija još uvek traga za počiniocima ovih dela.

Ostale vesti

Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
  • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018