Vesti

K. Mitrovica: Siromaštvo posledica neodgovornog ponašanja

U organizaciji NVO “Misija ljudi dobre volje” iz Zvečana, u Kosovskoj Mitrovici se održava seminar na temu “Kako prepoznati stanje u zajednici, a posebno ranjive grupe na severu Kosova”.

Učesnici seminara su predstavnici NVO u pokrajini. Socijalni radnik i jedan od predavača na ovom seminaru Nives Radeljić za Kontakt Plus radio je kazala da je u severnom delu Kosovske Mitrovice i Zvečanu evidentno siromaštvo kao posledica neodgovornog ponašanja pojedinaca. ’Mi želimo da kroz edukaciju dokažemo da je siromaštvo uzrok određenih postupaka, stavova ponašanja i izbegavanja odgovornosti za vlastiti život. Učinićemo sve da nam siromaštvo ne bude posledica makar na području naše odgovornosti’, istakla je Radeljićeva. Ona je dodala da zajednice na severu Kosova raspolažu kvalitetnim ljudima koje imaju kapaciteta da rade sa ranjivim grupama i pokrenu pozitivne promene.

Ostale vesti

Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
  • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018