Vesti

Doris Pak razgovarala sa Jakupom Krasnićijem

Poslanica Evrospkog parlamenta Doris Pak pozvala je danas kosovske Srbe da izađu na predstojeće vanredne izbore. Ona očekuje da će Kosovo dobiti jaku vladu „spremnu da pregovara sa susedima o svim pitanjima“.

Doris Pak, koja danas boravi na Kosovu, susrela se sa vršiocem dužnosti predsednika Kosova, Jakupom Krasnićijem, u Prištini. Ona je kazala da će nastaviti da podržava Kosovo i u budućnosti. ’Imam razloga da podržavam Kosovo. Bila sam ovde 1990. i znam da ste živeli pod oštrim režimom u sred Evrope. Iskusila sam sa vama ta teška vremena i drago mi je da ste došli do uspostavljanja nezavisne države“, rekla je Doris Pak čiju izjavu prenosi informativna služba Skupštine Kosova. ’Sada morate da uradite ono što bi uradile sve demokratske države: da se angažujete za dobrobit svojih građana. Nadam se da će nakon izbora Kosovo dobiti jaku vladu  koja bi trebalo da bude spremna za dijalog sa susednim i prijateljskim zemljama uz pomoć Evropske unije’, rekla je ona. Ona je kazala da je još rano raspravljati o bezviznom režimu za Kosovo. „Morate da razumete da ste nova država koja još uvek nije priznata od strane pet zemalja Evropske unije, tako da je potrebno malo više vremena. Nadamo se da će ovaj put biti skraćen a Evropski parlament će pomoći u ovom pogledu“, rekla je poslanik u EP Doris Pak nakon susreta sa Jakupom Krasnićijem. U toku dana, Doris Pak će biti proglašena za ’počasnog doktora Univerziteta u Prištini’.

Ostale vesti

Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
  • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018