Vesti

Fejt posetio Centralnu izbornu komisiju

Centralnu izbornu komisiju juče je posetio Međunarodni civilni predstavnik Piter Fejt.

Fejt je nakon sastanka sa članovima CIK-a novinarima preneo tri poruke. ’Imam tri poruke. Prvo, da ovi izbori treba da se održe u skladu sa međunarodnim standardima, jer je to važno za reputaciju Kosova u međunarodnoj zajednici. ’Kao drugo, Fejt je istakao da će EU predstojeće preveremene izbore pomoći i njih monitorisati zajedno sa, kako se izrazio, američkim partnerima, a da će KFOR i EULEKS obezbediti siguran ambijent za održavanje izbora. On je takođe kazao da se očekuje dobar rezultat svih učesnika izbora, uključujući i pripadnike srpske zajednice.  Kao treće, on je apelovao na sve političke lidere da poštuju zakone i obezbede da se izbori održe u slobodnom ambijentu.  Predsednica Centralne izborne komisije, Valjdete Daka, je istakla da će izborna komisija biti tehnički spremna da organizuje i implementira ove izbore i dodala da će predizborna kampanja trajati deset dana.

Ostale vesti

Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
  • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018