Vesti

Fejt posetio Centralnu izbornu komisiju

Centralnu izbornu komisiju juče je posetio Međunarodni civilni predstavnik Piter Fejt.

Fejt je nakon sastanka sa članovima CIK-a novinarima preneo tri poruke. ’Imam tri poruke. Prvo, da ovi izbori treba da se održe u skladu sa međunarodnim standardima, jer je to važno za reputaciju Kosova u međunarodnoj zajednici. ’Kao drugo, Fejt je istakao da će EU predstojeće preveremene izbore pomoći i njih monitorisati zajedno sa, kako se izrazio, američkim partnerima, a da će KFOR i EULEKS obezbediti siguran ambijent za održavanje izbora. On je takođe kazao da se očekuje dobar rezultat svih učesnika izbora, uključujući i pripadnike srpske zajednice.  Kao treće, on je apelovao na sve političke lidere da poštuju zakone i obezbede da se izbori održe u slobodnom ambijentu.  Predsednica Centralne izborne komisije, Valjdete Daka, je istakla da će izborna komisija biti tehnički spremna da organizuje i implementira ove izbore i dodala da će predizborna kampanja trajati deset dana.

Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017