Vesti

Rada Trajković prikuplja potpise građana

Predsednica NVO “Evrospki pokret Srba”, Rada Trajković, prikuplja potpise građana za kandidovanje na predstojećim vanrednim kosovskim izborima.

Iako još nije donela zvaničnu odluku o učešću na predstojećim izborima, Rada Trajković, je u izjavi KIM radiju rekla da prikupljanje potpisa vrši u cilju “provere mišljenja naroda o njenom eventualnom učešću’. “Svi mi volimo da vidimo koliku podršku naroda imamo. Prikupljam potpise ali to još ne znači da ću se kandidovati na izborima. To je samo moje opredeljenje da vidim koliko je Srba spremno da me podrži. Imam ja i druge solucije na osnovu kojih bi mogla mnogo više da doprinesem srpskoj zajednici’, rekla je Trajković. Ona je ponovila da očekuje zvaničan stav Beograda o učešću Srba i dodaje da bi “nakon prihvatanja zajedničke Rezolucije sa EU za našu državu bilo potpuno besmisleno i opasno da ne podrži izbore, jer bi ispalo da pokušava da destabilizuje Kosovo’.

Ostale vesti

Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
  • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018