Vesti

Rada Trajković prikuplja potpise građana

Predsednica NVO “Evrospki pokret Srba”, Rada Trajković, prikuplja potpise građana za kandidovanje na predstojećim vanrednim kosovskim izborima.

Iako još nije donela zvaničnu odluku o učešću na predstojećim izborima, Rada Trajković, je u izjavi KIM radiju rekla da prikupljanje potpisa vrši u cilju “provere mišljenja naroda o njenom eventualnom učešću’. “Svi mi volimo da vidimo koliku podršku naroda imamo. Prikupljam potpise ali to još ne znači da ću se kandidovati na izborima. To je samo moje opredeljenje da vidim koliko je Srba spremno da me podrži. Imam ja i druge solucije na osnovu kojih bi mogla mnogo više da doprinesem srpskoj zajednici’, rekla je Trajković. Ona je ponovila da očekuje zvaničan stav Beograda o učešću Srba i dodaje da bi “nakon prihvatanja zajedničke Rezolucije sa EU za našu državu bilo potpuno besmisleno i opasno da ne podrži izbore, jer bi ispalo da pokušava da destabilizuje Kosovo’.

Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017