Vesti

Jedinstvena srpska lista je (ne)moguća

Slobodan Petrović i Slaviša Petković složni su u oceni da bi jedinstvena srpska lista na predstojećim kosovskim izborima imala šanse da postane uticajni politički faktor.

Iako još uvek nema stava zvaničnog Beograda o izlasku Srba na kosovske izbore, predsednik Samostalne liberalne stranke Slobodan Petrović kaže da je njegova stranka spremna da bude nosilac jedinstvene srpske liste na predstojećim parlamentarnim izborima na Kosovu. Petrović u izjavi KIM radiju kaže da je, poučen dosadašnjim iskustvom, teško očekivati da će doći do zajedničkog nastupa srpskog političkog korpusa sa Kosova, ali da je tako nešto dobrodošlo. „Uputili smo poziv svim političkim partijama, organizacijama i udruženjima da kao najorganizovanija stranka preuzmemo odgovornost i budemo nosilac jednog takvog procesa“, istakao je Petrović. Poslanik u Skupštini Kosova Slaviša Petković je takođe pesimista kada je u pitanju stvaranje jedinstvene srpske liste na predstojećim izborima, ali se slaže da bi veći broj srpskih poslanika predstavljao snažan politički faktor na Kosovu. „Nije realno očekivati da bi ti poslanici u budućem parlamentu mogli da opovrgnu deklaraciju o nezavisnosti Kosova, ali bi mogla da se izbori za poboljašanje uslova života ljudi“, smatra Petković koji je za poslanika izabran na listi Srpske demokratske stranke KiM.

Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017