Vesti

Zvaničnici KBS-a danas u Podgorici

Kosovo i Crna Gora potpisaće danas Memorandum o razumevanju u oblasti bezbednosti.

Ministar bezbednosnih snaga Kosova u ostavci (BSK), Fehmi Mujota, u pratnji komandanta KBS Sulejmana Selimija i drugim saradnicima, danas će posetiti Crnu Goru, prenosi list Koha ditore. Oni će se u Ministarstvu odbrane Crne Gore sastati sa ministrom Borom Vučinićem, nakon ćega ce potpisati Memorandum o razumevanju između dva ministarstva iz oblasti bezbednosti. Sporazumom se podrazumeva da Kosovo i Crna Gora produbljuju saradnju sa ciljem povećanja bezbednosti u regionu i šire. Potpisivanje memoranduma dolazi nakon sličnih sporazuma koje je Kosovo postiglo sa Albanijom i Makedonijom, za jačanje doborosusedskih odnosa sa zemljama u regionu.  Delegacija Kosova će posetiti vojne vazduhoplovne baze Crne Gore. Crna Gora nezavisnost Kosova je priznala 9. oktobra 2008. godine dan nakon što je Generalna skupština UN izglasala predlog Srbije da se jednostrano proglašena nezavisnost Kosova i Metohije stavlja u nadležnost Međunarodnog suda pravde u Hagu.

Ostale vesti

Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
  • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018