Vesti

Zvaničnici KBS-a danas u Podgorici

Kosovo i Crna Gora potpisaće danas Memorandum o razumevanju u oblasti bezbednosti.

Ministar bezbednosnih snaga Kosova u ostavci (BSK), Fehmi Mujota, u pratnji komandanta KBS Sulejmana Selimija i drugim saradnicima, danas će posetiti Crnu Goru, prenosi list Koha ditore. Oni će se u Ministarstvu odbrane Crne Gore sastati sa ministrom Borom Vučinićem, nakon ćega ce potpisati Memorandum o razumevanju između dva ministarstva iz oblasti bezbednosti. Sporazumom se podrazumeva da Kosovo i Crna Gora produbljuju saradnju sa ciljem povećanja bezbednosti u regionu i šire. Potpisivanje memoranduma dolazi nakon sličnih sporazuma koje je Kosovo postiglo sa Albanijom i Makedonijom, za jačanje doborosusedskih odnosa sa zemljama u regionu.  Delegacija Kosova će posetiti vojne vazduhoplovne baze Crne Gore. Crna Gora nezavisnost Kosova je priznala 9. oktobra 2008. godine dan nakon što je Generalna skupština UN izglasala predlog Srbije da se jednostrano proglašena nezavisnost Kosova i Metohije stavlja u nadležnost Međunarodnog suda pravde u Hagu.

Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017