Vesti

Redžepi hvali Beograd

Komentarišući izglasavanje nepoverenja vladi premijera Tačija u svetlu budućih izbora, njegov partijski saborac i premijer Kosova u doba martovskog pogroma 2004. godine, Bajram Redžepi kaže da očekuje rekordnu izlaznost kosovskih Srba do sada jer je ’jasno da u najvećem delu Kosova za to postoji spremnost stanovništva’.

Bivši premijer i ministar unutrašnjih poslova Redžepi je pohvalio izjave nekih političara iz Beograda u vezi predstojećih vanrednih izbora na Kosovu i Metohiji. ’Dobre su izjave nekih političara iz Srbije, naročito iz SPO-a i izjava gospodina Mićunovića, koji su rekli da Srbi ne mogu biti samo posmatrači već da moraju izaći na izbore i institucionalno se izboriti za svoja prava. To je demokratski način i mi ćemo ih podržati u tome’. Bajram Redžepi dodaje da je danas tražio da se dodatno pojačaju mere bezbednosti na severu KiM, kako bi ljudi ’svojevoljno odlučili hoće li ili ne učestvovati na izborima’. On nije krio očekivanja da će njegova Demokratska partija Kosova (PDK) biti pobednik novih izbora. ’Mi se nadamo da ćemo ponovo biti pobednička partija. Imali smo jako dobru saradnju sa svim etničkim zajednicama. Očekujemo formiranje vladajuće koalicije PDK sa partijama etničkih zajednica i nekom jakom partijom iz albanskog političkog korpusa’, zaključio je Redžepi.

Ostale vesti

Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
  • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018