Vesti

R. Trajković: Očekujem stav države o izborima

Predsednica NVO „Evropski pokret Srba“, Rada Trajković, izjavila je KIM radiju da je Vlada Kosova „pala“ po sopstvenoj inicijativi Hašima Tačija jer je, po njenim rečima, procenio da je „dovoljno jak“ pošto se Ramuš Haradinaj nalazi u Hagu, a računa i na unutrašnji sukob DSK.

Po rečima, Rade Trajković, Hašim Tači, je zanemario pojavu nekih novih stranaka na političkoj sceni Kosova. Što se položaja Srba na Kosovu tiče nakon pada kosovke Vlade, Rada Trajković, je navela da oni očekuju izbore sa prilično suprostavljenim stavovima. „Srbi južno od Ibra su spremni da podrže odluku države, a očekujem da će to biti poziv Srbima da izađu na izbore. Prihvatanjem zajedničke Rezolucije sa EU za našu državu bilo bi potpuno besmisleno i opasno da ne podrži izbore, jer bi ispalo da pokušava da destabilizuje Kosovo. Zato očekujem da ćemo se konačno ujediniti na poziv države“, rekla je Rada Trajković. U izjavi KIM radiju ona napominje da se srpsko jedinstvo može postići i bez stava DSS-a i SNS-a. Ona očekuje da će Srbi u velikom broju izaći na izbore. „To će mnogo značiti za sve nas jer ćemo dobiti odgovornije ljude u centralnim institucijama koji će moći da na odgovoran način kontrolišu i lokalne institucije ili novostvorene srpske opštine, ali koji će svakako uticati da sever Kosova pođe putem stabilizacije i odgovornijeg ponašanja Srba u smislu prestanka izazivanja incidenata“, zaključila je Trajković.

Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017