Vesti

N. Spahiju: Tači namerno izazvao političku krizu

“Hašim Tači je procenio da bi, ukoliko se što pre održe vanredni izbori, bio u prednosti nad ostalima, zato je i izazvana takozvana politička kriza na Kosovu”, smatra politički analitičar Nedžmedin Spahiju.

Nedžmedin Spahiju je u uzjavi za KIM radio kazao da je celokupna politička situacija na Kosovu vezana za odluku Generalne Skupštine SB UN da sagovornik u pregovorima Beograda i Prištine bude Hašim Tači koji “želi da iskoristi tu priliku kako bi postigao političku moć na Kosovu’. “Tači želi prevremene izbore kako bi iskoristio pomoć međunarodne zajednice i kako bi se dokopao još jednog mandata. Za razliku od druge situacije u kojoj bi izbori bili raspisani za jesen, on tada ne bi bio potreban međunarodnoj zajednici, rejting bi mu i Tači bi sigurno izgubio izbore’, zaključio je Spahiju.

Ostale vesti

Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
  • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018