Vesti

Bajram Redžepi: Izvesno je da Vlada danas pada

Ministar unutrašnjih poslova Bajram Redžepi rekao je da će najverovatnije danas doći do izglasavanja nepoverenja Vladi. U izjavi KIM radiju Redžepi je rekao da je verovatan datum izbora 12. decembar.

Redžepi očekuje veći odziv Srba na predstojećim izborima. “U interesu Srba je da imaju svoje institucionalne predstavnike i u tom smislu iz Beograda od pojedinih stranaka stižu pozitivni signali, signali u pravcu podrške Srbima da glasaju’, rekao je Redžepi. Ministar unutrašnjih poslova u Vladi Kosova ipak smatra da srpska Vlada neće pozvati kosovske Srbe da učestvuju na izborima, jer kako kaže i sama Srbija će se uskoro suočiti sa izborima. Redžepi očekuje da Demokratska partija Kosova (DPK) bude nosilac vlasti i u novom sazivu Vlade i spreman je da istu formira i sa nekom od stranaka kosovskih Srba.

Ostale vesti

Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
  • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018