Vesti

Bajram Redžepi: Izvesno je da Vlada danas pada

Ministar unutrašnjih poslova Bajram Redžepi rekao je da će najverovatnije danas doći do izglasavanja nepoverenja Vladi. U izjavi KIM radiju Redžepi je rekao da je verovatan datum izbora 12. decembar.

Redžepi očekuje veći odziv Srba na predstojećim izborima. “U interesu Srba je da imaju svoje institucionalne predstavnike i u tom smislu iz Beograda od pojedinih stranaka stižu pozitivni signali, signali u pravcu podrške Srbima da glasaju’, rekao je Redžepi. Ministar unutrašnjih poslova u Vladi Kosova ipak smatra da srpska Vlada neće pozvati kosovske Srbe da učestvuju na izborima, jer kako kaže i sama Srbija će se uskoro suočiti sa izborima. Redžepi očekuje da Demokratska partija Kosova (DPK) bude nosilac vlasti i u novom sazivu Vlade i spreman je da istu formira i sa nekom od stranaka kosovskih Srba.

Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017