Vesti

M. Ivanović: Režim u Beogradu pomaže mentorima albanske nezavisnosti

Predstavnici Srpskog nacionalnog veća severnog Kosova i Metohije ukazali su danas da se situacija na Kosovu i Metohiji rapidno pogoršava, javlja Kontakt plus radio.

“Pogoršanje situacije je u mandatu koalicije na vlasti okupljene oko Demokratske stranke, ’ kazao je na konferenciji za novinare predsednik SNV-a, Milan Ivanović, ukazujući da “režim u Beogradu direktno pomaže mentorima albanske nezavisnosti’. Osvrćući se na tenutnu lokalnu vlast u Kosovskoj Mitrovici koju čini koalcija Demokratska stranka Srbije i Srpska napredna stranka, Ivanović je istakao da volja građana, koju su pokazali na izborima u maju, mora da se poštuje i da će formiranjem ove vlasti doći do uvođenja zakonitosti i reda u gradu. “SNV će dati punu podršku uvođenju zakonitosti i reda što se tiče Mitrovice’, kazao je Ivanović.   Ivanović je pozdravio i izjavu generalnog sekretara Ujedinjenih nacija, Ban Ki Muna, da u razgovorima između Beograda i Prištine moraju učestvovati i predstavnici UNMIK-a, ali i njegovu najavu da će ova misija zadržati tokom razgovora svoju statusnu neutralnost. Predsednik SNV severnog Kosova, je direktno optužio predstavnika spoljnopolitičkog odbora DS-a, Dragoljuba Mićunovića, da svojim izjavama “pokušava da uvuče Srbe u institucije kvazi države posredstvom poziva da učestvuju na kosovskim izborima’.

Ostale vesti

Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
  • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018