Vesti

Pad Vlade Kosova (ne) rešava institucionalnu krizu

Dok poslanik u Skupštini Kosova Slaviša Petković, smatra da izglasavanjem nepoverenja Vladi neće doći do rešavanja institucionalne krize, Bajram Redžepi i Bedžet Pacoli su ubeđeni da će izbori doneti političku stabilnost.

Slaviša Petković, koji je za poslanika u Skupštini Kosova izabran na listi Srpske demokratske stranke Kosova i Metohije (SDSKiM) tvrdi da je trenutnu političku krizu izazvao premijer Hašim Tači. „Kriza je veštačka jer Vlada Kosova nema nikakvu platformu za dijalog sa zvaničnim Beogradom i pokušava da što više produži postojeće stanje. Pad vlade će dalje produbiti krizu i očekujem vrlo nestabilan politički period na Kosovu“, kazao je Petković KIM radiju. Predsednik Alijanse za novo Kosovo (ANK) Bedžet Pacoli u izjavi KIM radiju kaže da je dosadašnja Vlada Kosova radila veoma loše. „Ova Vlada nije ispunila ni jedno predizborno obećanje i smatram da će njenim padom doći do konstituisanja jakih institucija koje će na pravi način uspeti da se izbore sa krizom sa kojom se suočava Kosovo“, tvrdi Pacoli. U korist tvrdnje da će pad Vlade dovesti do institucionalne stabilizacije na Kosovu, govori i ministar unutrašnjih poslova Bajram Redžepi. „Ova Vlada će nastaviti da radi u skladu sa Ustavom do konstituisanja nove i samim tim ćemo doprineti brzom izlasku iz sadašnje krize“, poručuje Redžepi.

Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017