Vesti

Pad Vlade Kosova (ne) rešava institucionalnu krizu

Dok poslanik u Skupštini Kosova Slaviša Petković, smatra da izglasavanjem nepoverenja Vladi neće doći do rešavanja institucionalne krize, Bajram Redžepi i Bedžet Pacoli su ubeđeni da će izbori doneti političku stabilnost.

Slaviša Petković, koji je za poslanika u Skupštini Kosova izabran na listi Srpske demokratske stranke Kosova i Metohije (SDSKiM) tvrdi da je trenutnu političku krizu izazvao premijer Hašim Tači. „Kriza je veštačka jer Vlada Kosova nema nikakvu platformu za dijalog sa zvaničnim Beogradom i pokušava da što više produži postojeće stanje. Pad vlade će dalje produbiti krizu i očekujem vrlo nestabilan politički period na Kosovu“, kazao je Petković KIM radiju. Predsednik Alijanse za novo Kosovo (ANK) Bedžet Pacoli u izjavi KIM radiju kaže da je dosadašnja Vlada Kosova radila veoma loše. „Ova Vlada nije ispunila ni jedno predizborno obećanje i smatram da će njenim padom doći do konstituisanja jakih institucija koje će na pravi način uspeti da se izbore sa krizom sa kojom se suočava Kosovo“, tvrdi Pacoli. U korist tvrdnje da će pad Vlade dovesti do institucionalne stabilizacije na Kosovu, govori i ministar unutrašnjih poslova Bajram Redžepi. „Ova Vlada će nastaviti da radi u skladu sa Ustavom do konstituisanja nove i samim tim ćemo doprineti brzom izlasku iz sadašnje krize“, poručuje Redžepi.

Ostale vesti

Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
  • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018