Vesti

K. Mitrovica: Legitimni predstavnici izabrani na sednici Skupštine

Koalicija DS, G17 plus, SPS-PUPS-JS, građanska inicijativa „Srbija, Demokratija, Pravda“, Oliver Ivanović i SDPS Rasim Ljajić, najoštrije osuđuje nasilan i protivzakonit ulazak predstavnika SNS i DSS u zgradu opštine Kosovska Mitrovica čime je onemogućen rad legitimnim organima opštine.

U saopštenju dostavljenom KIM radiju kaže se da su legitimni predstavnici opštine izabrani na sednici Skupštine održanoj 26. jula 2010. godine. „Jedini legitimni i legalni predstavnici opštine Kosovska Mitrovica su predsednik opštine Ivca Mirković, predsdenik Skupštine opštine Ksenija Božović i druga izabrana lica. Našom sprečenošću u radu od strane predstavnika SNS i DSS zaustavljene su pozitivne promene u gradu, brojni infrastrukturni projekti, asvaltiranje ulica, izgradnja zgrade „Sindikata“, pripremni radovi za rešavanje vodovodnih problema, a dovedena je u pitanje i isplata zarada za radnike opštine i opštinskih javnih preduzeća“, navedeno je u saopštenju. Dodaje se da predstavnici opštine Kosovska Mitrovica pozivaju RIK i sve druge nadležne organe da hitnim akcijama deblokiraju opštinu i omoguće nastavak rada. Jer je, kako navode, „osetljiva politička situacija u gradu i na severu Pokrajine na ovaj način značajno pogoršana“.

Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017