Vesti

K. Mitrovica: Legitimni predstavnici izabrani na sednici Skupštine

Koalicija DS, G17 plus, SPS-PUPS-JS, građanska inicijativa „Srbija, Demokratija, Pravda“, Oliver Ivanović i SDPS Rasim Ljajić, najoštrije osuđuje nasilan i protivzakonit ulazak predstavnika SNS i DSS u zgradu opštine Kosovska Mitrovica čime je onemogućen rad legitimnim organima opštine.

U saopštenju dostavljenom KIM radiju kaže se da su legitimni predstavnici opštine izabrani na sednici Skupštine održanoj 26. jula 2010. godine. „Jedini legitimni i legalni predstavnici opštine Kosovska Mitrovica su predsednik opštine Ivca Mirković, predsdenik Skupštine opštine Ksenija Božović i druga izabrana lica. Našom sprečenošću u radu od strane predstavnika SNS i DSS zaustavljene su pozitivne promene u gradu, brojni infrastrukturni projekti, asvaltiranje ulica, izgradnja zgrade „Sindikata“, pripremni radovi za rešavanje vodovodnih problema, a dovedena je u pitanje i isplata zarada za radnike opštine i opštinskih javnih preduzeća“, navedeno je u saopštenju. Dodaje se da predstavnici opštine Kosovska Mitrovica pozivaju RIK i sve druge nadležne organe da hitnim akcijama deblokiraju opštinu i omoguće nastavak rada. Jer je, kako navode, „osetljiva politička situacija u gradu i na severu Pokrajine na ovaj način značajno pogoršana“.

Ostale vesti

Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
  • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018