Vesti

’Još 30 sekundi u ex-YU’

Raspisan je konkurs za 11. Sajam kratke elektronske forme. Tema ovogodišnjeg KEF-a je ’Još 30 sekundi u ex-YU’.

Svi zainteresovani za učešće imaju još par nedelja da se prisete, zabeleže ili predvide još 30 sekundi u ex-YU! Svi radovi koji budu odgovorili osnovnim zahtevima konkursa (veza sa zadatom temom, trajanje do 30 sekundi, elektronska forma, inovativnost) i postavljeni na internet do 29. novembra 2010, biće uzeti u obzir za prikazivanje na izložbama i promocijama u Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Podgorici, Banjaluci, Ljubljani kao i u svim onim mestima u ex-YU koja do tada organizuju promociju projekta i konkursa. Izložbe i promocije će se održavati od 29. novembra pa nadalje, sve do poslednjih dana 2010. godine. Rad se može izvesti u bilo kom formatu koji se može prikazati putem interneta. Konkurs je otvoren za sve zainteresovane. Od ove godine, kEF funkcioniše preko novog sajta www. kef. rs. Tu se nalaze naći sve dodatne informacije a na novom sajtu otvorena je i kEf galerija, u kojoj se prikazuju izabrani radovi sa dosadašnjih sajmova. Realizaciju KEF-a podržali Ministarstvo kulture Republike Srbije i Opština Stari Grad.

Ostale vesti

Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
  • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018