Vesti

M. Baraljiju: Krasnići nema pravo da raspusti Skupštinu

Ekspert za izborno pravo Mazlum Baraljiju ocenio je da će eventualna odluka Skupštine Kosova o nepoverenju Vladi, kao i najava raspuštanja skupštine i zakazivanja vanrednih izbora dovesti Kosovo u ustavno-pravnu krizu.

U izjavi za kosovsku Radio-televiziju ’21’ Baraljiju je rekao da vršilac dužnosti predsednika Kosova Jakup Krasnići prema Ustavu nema pravo da nakon eventualnog izglasavanja nepoverenja Vladi Hašima Tačija raspusti Skupštinu i raspiše vanredne izbore. ’Pravo da raspusti Skupštinu ima samo predsednik Kosova, ali ne i vršilac dužnosti predsednika’, rekao je Baraljiju. Skupština Kosova razmatraće danas zahtev za izglasavanje nepoverenja Vladi Kosova koji su potpisali poslanici Alijansa novo Kosovo i još nekoliko poslanika drugih stranaka.

Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017