Vesti

Srbi i Albanci zajedno protestvovali u Kosovskoj Mitrovici

Oko pedeset građana Kosovske Mitrovice održalo je danas u podne miran protest zbog zagađenja životne sredine.

Okupljeni građani zahtevaju od nadležnih da reše problem asfaltne baze koja se nalazi u naselju Bošnjačka mahala, nadomak nekadašnjeg kampa za romske izbeglice “Česmin lug’. Portparol Kosovske policije, Besim Hoti, za Kontakt Plus radio kaže da su u polučasovnom protestu učestvovali Srbi i Albanci koji žive u ovom delu grada. Protest, koji su obezbeđivali pripadnici KPS-a iz južne i severne policijske stanice, protekao je mirno i bez incidenata. Sredinom oktobra, nakon deset godina postojanja, kamp ’Česmin lug’ je zatvoren a romske, aškalijske i egipćanske porodice su preseljene u Romsku mahalu u južnom delu Mitrovice. Projekat su finansirali USAID i Evropska unija. Glavni cilj projekta je zatvaranje kampova koji se nalaze na zemljištu zagađenim olovom.

Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017