Vesti

Srbi i Albanci zajedno protestvovali u Kosovskoj Mitrovici

Oko pedeset građana Kosovske Mitrovice održalo je danas u podne miran protest zbog zagađenja životne sredine.

Okupljeni građani zahtevaju od nadležnih da reše problem asfaltne baze koja se nalazi u naselju Bošnjačka mahala, nadomak nekadašnjeg kampa za romske izbeglice “Česmin lug’. Portparol Kosovske policije, Besim Hoti, za Kontakt Plus radio kaže da su u polučasovnom protestu učestvovali Srbi i Albanci koji žive u ovom delu grada. Protest, koji su obezbeđivali pripadnici KPS-a iz južne i severne policijske stanice, protekao je mirno i bez incidenata. Sredinom oktobra, nakon deset godina postojanja, kamp ’Česmin lug’ je zatvoren a romske, aškalijske i egipćanske porodice su preseljene u Romsku mahalu u južnom delu Mitrovice. Projekat su finansirali USAID i Evropska unija. Glavni cilj projekta je zatvaranje kampova koji se nalaze na zemljištu zagađenim olovom.

Ostale vesti

Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
  • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018