Vesti

Čaglavica: Otvaranje renovirane biblioteke

NVO “Omladinski centar”, u saradnji sa švajcarskom Razvojnom agencijom i Narodnom bibliotekom u Gračanici, otvoriće sutra novu renoviranu biblioteku u Čaglavici, koja se nalazi u prostorijama Doma kulture.

“Biblioteka u Čaglavici stara je 25 godina i nikada do sada nije bila renovirana. Sa 5.000 naslova i modernom tehnikom biće omogućeno deci i omladini, da napreduju u svom obrazovanju’, navedeno je u saopštenju dostavljenom KIM radiju. Obnovljena biblioteka će posedovati i kompjutere sa internet vezom koji će doprineti i stvaranju elektronske arhive knjiga. Biblioteku će otvoriti zamenik direktora švajcarske razvojne agnecije Guido Beltrani, direktorka biblioteke, Gordana Ničić i menadžer “Omladinskog centra Gračanica’ Nebojša Mitić. Renoviranje ove biblioteke omogućila je švajcarska Razvojna agencija u Prištini.

Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017