Vesti

D. Milović: Albanci u Zvečanu nisu diskriminisani

Predsednik opštine Zvečan, Dragiša Milović, osudio je napad na pekaru čiji je vlasnik Albanac.

Milović navodi da se od policije traži da otkrije počinioce jer u suprotnom, kako je rekao, “postoji osnovana sumnja da neko želi namerno da destabilizuje prilike na prostoru opštine Zvečan’. ’Simptomatično je da se u poslednje vreme tri puta napada ta pekara. Albanci, građani naše opštine, 10 godina, od dolaska misije UN, nemaju nikakvih problema. Insistiramo i tražimo od policije da otkrije počinioce jer podsetiću, zabeleženi su napadi i na kuću Dragana Stojkovića i Časlava Milisavljevića u Zvečanu’, rekao je Milović za Kontakt Plus radio. On je dodao da neotkrivanjem počinilaca takvih dela postoji sumnja da neko zataškava te slučajeve, da neko dolazi sa strane da narušava situaciju, a to opštini Zvečan ne odgovara. “Vidimo koliko je sada sever pod lupom javnosti i takvi događaji će se sigurno iskoristiti i prikazati u SB UN da se Albanci u Zvečanu diskriminišu što apsolutno nije tačno’, istakao je Milović. On je naglasio da je na današnjoj šestoj vanrednoj sednici formirana komisija na čelu sa predsednikom SO Zvečan Dobrosavom Dobrićem koja će zajedno sa KPS-om i KFOR-om ispitati taj slučaj.

Ostale vesti

Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
  • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018