Vesti

D. Milović: Albanci u Zvečanu nisu diskriminisani

Predsednik opštine Zvečan, Dragiša Milović, osudio je napad na pekaru čiji je vlasnik Albanac.

Milović navodi da se od policije traži da otkrije počinioce jer u suprotnom, kako je rekao, “postoji osnovana sumnja da neko želi namerno da destabilizuje prilike na prostoru opštine Zvečan’. ’Simptomatično je da se u poslednje vreme tri puta napada ta pekara. Albanci, građani naše opštine, 10 godina, od dolaska misije UN, nemaju nikakvih problema. Insistiramo i tražimo od policije da otkrije počinioce jer podsetiću, zabeleženi su napadi i na kuću Dragana Stojkovića i Časlava Milisavljevića u Zvečanu’, rekao je Milović za Kontakt Plus radio. On je dodao da neotkrivanjem počinilaca takvih dela postoji sumnja da neko zataškava te slučajeve, da neko dolazi sa strane da narušava situaciju, a to opštini Zvečan ne odgovara. “Vidimo koliko je sada sever pod lupom javnosti i takvi događaji će se sigurno iskoristiti i prikazati u SB UN da se Albanci u Zvečanu diskriminišu što apsolutno nije tačno’, istakao je Milović. On je naglasio da je na današnjoj šestoj vanrednoj sednici formirana komisija na čelu sa predsednikom SO Zvečan Dobrosavom Dobrićem koja će zajedno sa KPS-om i KFOR-om ispitati taj slučaj.

Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017