Vesti

Novi napad na pekaru u Zvečanu

Nepoznate osobe bacile su molotovljev koktel u dvorište ispred pekare u Zvečanu, na severu Kosova, čiji je vlasnik kosovski Albanac.

Regionalni portparol Kosovske policijske službe (KPS) Besim Hoti izjavio je da u incidentu koji se dogodio noćas u 1 sat, u ulici Kralja Petra I ispred pekare vlasnika Bekima Cikaja nije bilo povređenih. “Veruje se da je na pekaru bačen molotovljev koktel. Nema povređenih kao ni većih oštećenja na pekari“, rekao je Hoti Kontakt Plus radiju. Počinioci i motivi ovog incidenta nisu poznati, a istraga je u toku. Ovo je treći napad na istu pekaru u poslednja dva meseca. U septembru su u dva navrata na ovu pekaru bačene eksplozivne naprave a počinioci još uvek nisu otkriveni. Ni u jednom od ovih incidenata nije bilo povređenih.

Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017