Vesti

Novi napad na pekaru u Zvečanu

Nepoznate osobe bacile su molotovljev koktel u dvorište ispred pekare u Zvečanu, na severu Kosova, čiji je vlasnik kosovski Albanac.

Regionalni portparol Kosovske policijske službe (KPS) Besim Hoti izjavio je da u incidentu koji se dogodio noćas u 1 sat, u ulici Kralja Petra I ispred pekare vlasnika Bekima Cikaja nije bilo povređenih. “Veruje se da je na pekaru bačen molotovljev koktel. Nema povređenih kao ni većih oštećenja na pekari“, rekao je Hoti Kontakt Plus radiju. Počinioci i motivi ovog incidenta nisu poznati, a istraga je u toku. Ovo je treći napad na istu pekaru u poslednja dva meseca. U septembru su u dva navrata na ovu pekaru bačene eksplozivne naprave a počinioci još uvek nisu otkriveni. Ni u jednom od ovih incidenata nije bilo povređenih.

Ostale vesti

Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
  • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018