Vesti

Nenajavljena poseta komandanta KFOR-a severu Kosova

Visoki zvaničnici KFOR-a su izjavili da je komandant međunarodnih vojnih snaga na Kosovu, Erhard Biler, posetio sever Kosova, ali nisu naveli svrhu posete.

Portparol Borbene grupe Sever, major Erik Konro, je rekao agenciji „Kosovopres“ da se glavnokomandujući KFOR-a nalazi na severu Kosova bez navođenja mesta i svrhe posete. Izvori ove agencije su rekli da je general-major Erhard Biler otišao na sever u vezi incidenta u kojem je u tuči između Srba i Albanaca u Bošnjačkoj mahali u Kosovskoj Mitrovici, proteklog petka, pretučen i jedan pripadnik Kosovskih bezbednosnih snaga (KBS). Prištinski mediji takođe navode da su juče oko 19 sati primećene pojačane snage EULEKS-a i KFOR-a u blizini glavnog mosta na Ibru u Kosovskoj Mitrovici.

Ostale vesti

Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
  • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018