Vesti

Nenajavljena poseta komandanta KFOR-a severu Kosova

Visoki zvaničnici KFOR-a su izjavili da je komandant međunarodnih vojnih snaga na Kosovu, Erhard Biler, posetio sever Kosova, ali nisu naveli svrhu posete.

Portparol Borbene grupe Sever, major Erik Konro, je rekao agenciji „Kosovopres“ da se glavnokomandujući KFOR-a nalazi na severu Kosova bez navođenja mesta i svrhe posete. Izvori ove agencije su rekli da je general-major Erhard Biler otišao na sever u vezi incidenta u kojem je u tuči između Srba i Albanaca u Bošnjačkoj mahali u Kosovskoj Mitrovici, proteklog petka, pretučen i jedan pripadnik Kosovskih bezbednosnih snaga (KBS). Prištinski mediji takođe navode da su juče oko 19 sati primećene pojačane snage EULEKS-a i KFOR-a u blizini glavnog mosta na Ibru u Kosovskoj Mitrovici.

Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017