Vesti

O. Ivanović: Politički jaka Srbija može da sačuva Kosovo

“Kada Srbija postane član Evropske Unije, naše šanse su mnogo veće jer ćemo pojačati grupu koja ne podržava nezavisnost Kosova”, izjavio je za KIM radio Oliver Ivanović.

Komentarišući prosleđivanje srpske kandidature Evopskoj komisiji na izradu mišljenja, državni sekretar u Ministarstvu za Kosovo i Metohiju, Oliver Ivanović, je kazao da je to dobra vest jer Srbija mora da ojača u političkom smislu kako bi sačuvala svoj teritorijalni suverenitet. “Srbija jaka i evropski priznata, integrisana, Srbija koja je jaka u ekonomskom smislu, biće jaka i u političkom i samo takva zemlja može ozbiljnije da se zauzme za svoje ljude, bez obzira da li oni žive u Srbiji ili u regionu. Svaki drugi pokušaj da se sa ovakvim snagama koje imamo i sa ovako lošom ekonomskom situacijom suprostavimo moćnima koji imaju drugačiji stav po pitanju statusa Kosova, unapred bi bio osuđen na neuspeh’, rekao je Ivanović. Ivanović je u izjavi KIM radiju dodao da će se status Kosova rešiti pre ili kasnije bez obzira na to što danas postoji “jedno prelazno rešenje’. “Nažalost za ovo prelazno rešenje je većina u Evropskoj Uniji, ali onoga trenutka kada postanemo član Evropske Unije, mislim da su naše šanse mnogo bolje jer ćemo pojačati onu grupu koja ne podržava nezavisnost Kosova’, rekao je Ivanović.

Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017