Vesti

Povratnici u Srbobranu bez struje zbog duga

Povratnicima u selu Srbobran kod Istoka, pripanici Kosovske elektro-korporacije isključili su struju zbog neizmirenih računa, potvrdio je za KIM radio portparol KEK-a Viktor Bužalja.

“Trafostanica na kojoj su uključeni ovi potrošači broji svega 59 potrošača. Totalni dug ovih potrošača je 33. 171 evra, mesečno fakturisanje je 1413 evra’, navedeno je u pisanoj izjavi Viktora Bužalje koja je dostavljena KIM radiju. On je dodao da ukupna naplata ovih potrošača još uvek nije dostigla 50% mesečnog fakturisanja i da će potrošači, odmah nakon isplate dugova biti uključeni u mrežu. Trinaest povratničkih porodica iz Srbobrana bez struje su tri dana.

Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017