Vesti

Zumba ples ujedinjuje mlade u Novom Brdu

Vojnici Multinacionalne Borbene Grupe Istok organizovali su u saradnji sa opštinom Novo Brdo Zumba fitnes-ples. Ples u kome je učestvovalo više od 75 dece srpske, albanske i romske nacionalnosti, održan je u omladinskom centru u Novom Brdu.

Fitnes-ples je vodio vojnik Emilio Rivera, koji od jula ove godine, Zumba ples vodi i u kampu Bondstil. „Bilo je divno! Deca su se dobro zabavljala, mi smo se dobro zabavljali i svi smo dobro vežbali. Drago mi je što smo mogli da dođemo zajedno i učinimo ovo za njih, “ kazao je Rivera. Kapetan Luis Garcija kazao je da je Zumba ples vrlo popularan u kampu Bondstil i da su zbog toga mislili da je odlična ideja da i decu upoznaju sa ovim načinom vežbanja. Garcija smatra da će događaj biti primer multietničkog druženja dece. „U MNBG Istok imamo ljude iz raznih zemalja i različite etničke pripadnosti, koji rade zajedno i ovo služi kao primer ljudima da shvate da mogu svi da dođu bez obzira na njihovu etničku pripadnost. Među nama postoji i jezička prepreka, ali se danas sporazumevamo internacionalnim jezikom: muzikom, “ kazao je Garcija.  Goran Simijonović, predsednik zajednice iz Straže, sela koje pripada opštini Novo Brdo, kazao je da su ovakva druženja veoma važna, jer spajaju srpsku i albansku decu i pokazuju im da mogu raditi zajedno. „Bilo bi divno kada bi KFOR nastavio sa ovakvim programima u budućnosti, kako u ovoj tako i u ostalim oblastima, “ kazao je Simijonović. Iz KFOR-a je saopšteno da nema trenutno planova za buduće Zumba treninge za ovu ili za bilo koju drugu opštinu, ali da je moguće da se to i ostvari, jer su, kako je navedeno, Garcija, Rivera i ostali članovi MNBG I izjavili da bi voleli da ponove ovaj događaj. Zumba je program vežbanja koji je stvorio igrač i koreograf Beto Perez u Kolumbiji 1990. godine. Program kombinuje Latino i internacionalnu muziku uz ples kako bi vežbanje učinio zanimljivijim.

Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017